29 jul 2010, 9:18

Не ме буди! 

  Poesía » De amor
941 0 9

Не ме буди! Със теб съм само в сънищата паяжинни

и само там, ръцете ни откриват се през виолетов мрак,

и само там във дрезгаво мълчание извайваме

със жадни погледи един потръпващ свят.

Не ме буди! Сълзите ми са слепи, куци вече

и само във съня от шарени усмивки шия си дъга,

и само там, като молитви сме обречени -

със дъх един, изкупваме греха.

Не ме буди! Сега един до друг сме голи, като ветрове

и като тях безжалостно се искаме, до вихър.

Настигаме се и боли. Във нас реве

желание задраскано, а иначе е тихо.

Не ме буди, дори и изгревът през пръсти да наднича,

разтворих се в съня - снежинка върху длан.

Не ме буди! Бъди добър - не ме обичай!

Не ме буди! Иди си! Знам, че ще те имам само там.

© Даниела Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??