7 oct 2016, 8:54

Не ме питай защо плача 

  Poesía » Otra
1141 7 5

НЕ МЕ ПИТАЙ ЗАЩО ПЛАЧА

 

Текст, музика, изпълнение: Мильо Велчев /Милен/

Аранжимент: Стефан Маринов

www.youtube.com/watch?v=BowAg35Up0Y

 

Отворих тежката врата и тихо влязох.

Прекръстих се, запалих свещ.

Смирено коленичих пред старата икона

... и рукнаха сълзите ми.

Когато мама умря, стисках зъби и не плаках.

Когато тате умря – и сълза не пророних.

Когато болест ме налегна,

   когато ти ме остави,

      когато скитах се бездомен,

         без вода, без хляб, без огън...

 

Не ме питай защо плача! Не ме питай!

Душата ми от болка стене!

 

Къде сгреших, та ме ориса с такава орис?!

Защо ме върна към живот?

Кому съм нужен – питам?!

   Бездомен пак се скитам

      и пак се моля ... за Любов.

 

Не ме питай защо плача! Не ме питай!

Душата ми от болка стене!

 

Потече кръв, изгубих сили,

но не преставах да шептя: Обичам ...

           Господи, прости ми!

 

© Мильо Велчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много ми хареса! Поздрави!
  • Въздействащо изпълнение. Многостранни таланти си кътал. Мислех, че си само чудесен разказвач, но съм се лъгала.
  • Готово!
    Дано го поставих правилно
    Знаеш ли, приятно ме изненада с поезия! Чакам текста на "Писмо"
  • Пропуснал съм един финален стих: „Потече кръв, изгубих сили, но не преставах да шептя: Обичам ... Господи, прости ми!” Съжалявам за грешката! „Бързата работа – срам за майстора!” Дано песента ви хареса!
  • Много ми хареса! Благодаря за емоцията!
Propuestas
: ??:??