16 abr 2013, 21:57  

Не ме ревнувай днес 

  Poesía » De amor
678 0 4

---


Не ме ревнувай днес — нали ме вдишваш
през онзи кичур, легнал в първа струна.
Не питай за целувките на бившите,
аз помня — Ти! — когато ме целуна...

Не ме ревнувай днес — нали в дланта ми
сънуваш още първите ни срещи.
Невяра между нас, ако застане,
ще тръгнат чувства, плам — по стъпки грешни.

Не ме ревнувай днес, не ме ревнувай —
при теб със всичко свое се завръщам.
Прегръщай без въпрос това даруване
на щастие — в един сърдечен къшей.

Не ме ревнувай днес, когато в залеза
изпращам с влюбен поглед волно ято.
"Обичам те!" щом чуваш ме да казвам —
и с нощите, и с дните съм богата.

Не питай нищо ти, когато сутрин
побирам те в дълбоките зеници!
Не ме ревнувай днес!

Ревнувай утре —
политна ли след някоя от птиците...

 

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??