Не ме щади - горчилките от всички чаши
изпих без капка колебание,
от твоята не ще да се уплаша -
ще я изстрадам във мълчание.
Не ме щади! Аз знам - ще те изгубя,
дори да се кълнеш във любовта си -
ще ме обичаш, но ще ме погубиш -
не бива да тежа на съвестта ти.
Не ме щади, аз пак ще се усмихвам,
ще се стаи в душата ми тъгата,
ще ме боли, но аз ще я заключа
и ще крещя без глас във самотата.
Не ме щади, дори да ме раздира,
ще се изправя горда и добра,
такава болка може би убива,
но аз ще се усмихвам!... В самота...
© Яна Вълчева Todos los derechos reservados
ще се стаи в душата ми тъгата,
ще ме боли, но аз ще я заключа