1 mar 2016, 22:19

Не се мисли за Господ..... 

  Poesía » Otra
420 0 8

Сънувах аз изсъхнало дърво
проядено от червей надълбоко,
сравних го със човешката душа
когато е разядена от злото.

Разказа ми тогава тишината
историята на това дърво,
седях притихнала във тъмнината
и слушах приказката за добро и зло.

Дървото беше мъничка фиданка
с прекрасни клони и божествена снага,
обсипано с листенца и с омайна сянка,
със фина и преливаща кора.

На него кацаха прекрасни птички
и прелестни, блестящи пеперуди,
дъждът поливаше го с благодатни пръски,
а вятърът изнасяше му танци луди.

Обгрижвано с любов дървото
израстна силно и достойно
раздаваше от плодовете си на всеки
държеше се учтиво и пристойно.

Веднъж при него гарван долетя
и кацна във прохладните му клони,
започна да си пее своя песен
очаквайки от всички той поклони.

Дървото се разтърси възмутено,
погледна гарвана навъсено и зло,
ядоса се на птицата, че си е позволила
да долети до най - безценното дърво.

Развика се на гарванчо да се разкара
разклати се от яд и погрозня,
изпадаха му прелестните клони,
а плодовете му се разпиляха вдън земя.

А гарванът обиден си замина,
но храстче приюти го във листата
и той от благодарност му почисти
от червеи кората и снагата.

След време нашето дърво изсъхна
от червеи нападнато с разядена кора,
когато то за Господ се помисли
превърна се в купчина дървесина.
 

© Неземна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви
  • Мъдростта ще намери храстче
    ще се приюти
    а Глупостта
    в себе си ще се вторачи
    и червеят ще я срази!
    Харесах.Поздрав от мен!
  • Благодаря ви и честита Баба Марта на всички
  • Хубава приказка, Цвети! Поздравления!
  • Поздравления за поредния мъдра и красива притча, Цвети! Удоволствие е да те чета. Поздрави!
  • Поздрав ! Наистина дано повече хора я прочетат.
  • Мъдро, дано повече хора го прочетат, Цвети! Поздрав от мен!
  • Поучително и силно написан поетичен текст! Изводите всеки може сам да си ги направи от притчовата форма. Поздравление, Цвети и честита Баба Марта!
Propuestas
: ??:??