24 nov 2022, 18:30

Не ми се остарява 

  Poesía » Otra
429 1 2

Не ми се остарява и усещам

природата е милостива с мен,

енергия Всевишна ме зарежда

и разумът - етично извисен.

 

И любовта, защото се не губи.

Една отиде ли си, идва пак

от другаде.Без грубосии груби

една си тръгва, друга дава знак.

 

Не съм наречена да се удавя

за средностатистичен земен мъж.

Заемам се душата да изправя,

а не и аз да падна отведнъж.

 

Не стане ли - проблемът си е негов.

Попадне ли в граничната бразда,

нататък кара сам...Остават звездни

интимните ми стихове и...да -

 

за всяка обич Бог ми дава нови,

те надживяват мъжки грехове.

А аз съм просто винаги готова

за мъж, който създава брегове!

 

Аделина Колева

 

 

 

© Аделина Колева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Сърдечно ти благодаря, Младене.
  • Любовта е като река, но както казва Хераклит:

    "Човек не може два пъти да се изкъпе в една и съща река!"

    Много стойностен поетичен монолог, чийто финал ме накара да се замисля над въпроса: възможно ли е да бъдат създадени брегове за безбрежното?!

    Поздравление, Аделаида!
Propuestas
: ??:??