13 jun 2023, 7:12

Не ми се спи 

  Poesía » De amor
653 1 0

      

   Не ми се спи

 

Часовете се променят,

а на мен не ми се спи.

Само на небето греят

още нощните звезди.

 

Времето с любов докосва

хиляди добри мечти

и нощта е вече моя…

Колко бързо идва три!

 

Чувствата се сменят бързо,

ритъмът сърдечен се мени,

някъде към теб ме водят

всички нощни  светлини.

 

Зная, че обичам тебе,

и за мене мислиш ти,

а  душата търси време…

Спиш отдавна може би.

 

Как да те докосна, мили,

мислите  да разбера,

в твоята душа, любими,

аз свободно да чета?

 

Маска ли е всичко в тебе,

всичко в теб ли е игра,

миг красив, от който вземаш,

или пък е  то шега?

 

Всички светлини се сменят,

чезнат нощните звезди,

твоите черти бледнеят

и денят ме поздрави.

 

         Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??