11 ene 2012, 11:24

Не мога да спя 

  Poesía » Versos blancos
1422 0 2

безсънието има
вкус на валериан
и уиски.

лежа и
през главата ми тичат
събитията от деня.

нещата, които съм ти казала,
нещата, които е трябвало да ти кажа,
нещата, които е трябвало да премълча.

обръщам се на другата страна
и гледам сенките по стената.

приличат на чудовища
или на дървета, или
на теб.

(има ли разлика?
                                 ха-ха)


сигурна съм, че
щях да мога да заспя,
ако ти беше тук.

или ако можех да ти звънна.

само да чуя гласа ти
и да се уверя, че
съществуваш
(а не си
някаква халюцинация на недоспалия ми мозък)

и ще мога да заспя.

но е три през нощта.
не мога да ти звънна.
(само лудите и отчаяните,
и влюбените звънят тогава,
но ние го даваме бавно.
още е твърде рано
да говорим за чувства.)

няма нищо.
просто ще полежа тук, в тъмното,
и няма да мисля.
и без това
трябва да ставам след няколко часа.


© Скреж Постъклото Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??