Не намерихме ли се след всичките тези години,
през които неспирно се търсихме с тебе?
Не открихме ли се сред всичкото, което намерихме -
излишно, ненужно и непотребно?
Не видяхме ли се някога, та дори и случайно,
не разминахме ли се по спирки и гари?
По пътищата дълги и криволичещи
не засякохме ли се, или те не пресичат се?
В мислите си поне веднъж не споменахме ли се,
не пожелахме ли, не мечтахме ли, не бленувахме ли се?
Че да бяхме се намерили поне в сънищата си,
след като пътищата ни така разминават се.
Не разминахме ли се с теб като две планети,
взаимно тласкащи се в различни посоки,
така далечни една от друга, загадъчни,
които да се срещнат просто не могат.
Калин Вълов
www.kalin-valov.hit.bg
© kalinvalov Todos los derechos reservados