18 oct 2022, 9:06

Не питай 

  Poesía » Otra
113 5 8

След криволиците на битието си,
във този Вир, закътан под клонака,
Реката кротна и разкри сърцето си,
и всичките си тайни му изплака.

След черна нощ пристъпва плахо утрото,
прохожда Слънце, Реката пак пое
и пак към идното, навярно то защото
с мечтите си отново я зове.

Вирът, разбира се, събира листопада,
реди си пъзела и прави тишина,
размъти ли се дъното той страда
и дълго болката не стихва след това.

 

© toti Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??