Сивушка беше умна крава,
до Белчо хич ни искаше да се вестява
за да оре в една държава,
отдавна преорана
и обрана.
За туй отдавна се досети
и не дочакала “десети”
смени десетки самолети
до чистия обор
без мръсна тор.
Там никой няма да я впряга,
понеже се оре с моторна тяга.
Тъй както и приляга
със чисти волове ще ляга,
като в прекрасна сага.
Тя бозките си няма да остави
на Боне булята - с ръце корави
във кофа цинкова да гняви…
а апаратче нежно
ще я дои прилежно.
И както там отдавна е прието,
ще сложат обичка в ушето
спринцовка под дупето
и чак тогава
ще е красива крава.
Понеже тъй е естеството,
което претворяваме в “живота”
за всеки има квота:
Сивушка в чист обор
а Белчо в синия простор© Георги Динински Todos los derechos reservados