2.03.2005 г., 14:38 ч.

Не се кахъри, Боне! 

  Поезия
924 0 4

Сивушка беше умна крава,

до Белчо хич ни искаше да се вестява

за да оре в една държава,

отдавна преорана

и обрана.

За туй отдавна се досети

и не дочакала “десети”

смени десетки самолети

до чистия обор

без мръсна тор.

Там никой няма да я впряга,

понеже се оре с моторна тяга.

Тъй както и приляга

със чисти волове ще ляга,

като в прекрасна сага.

Тя бозките си няма да остави

на Боне булята - с ръце корави

във кофа цинкова да гняви…

а апаратче нежно

ще я дои прилежно.

И както там отдавна е прието,

ще сложат обичка в ушето

спринцовка под дупето

и чак тогава

ще е красива крава.

Понеже тъй е естеството,

което претворяваме в “живота”

за всеки има квота:

Сивушка в чист обор

а Белчо в синия простор

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??