4 ene 2008, 9:47

Не се познах ... 

  Poesía » Otra
739 0 1
Не се познах...


Дочувам глас в далечината да крещи
и виждам две протегнати ръце,
прегърнах някой и почувствах върху рамото сълзи,
погледнах го - не бе момче...

Сълзите й изтрих с ръка.
Завих я плахо с моето палто.
Предложих й да сподели Тя своята тъга
и Тя ми заговори за момче едно.
Каза, че обича го безумно,
а той с друга е сега
и мислела за най-разумно
да прекрати Тя своята съдба...
Затворих си очите и я слушах.
Тя говори ми със часове,
когато ги отворих, Тя бе сгушена
на пода във едно въже...
Наведох се - Тя спря да ми говори
и видях до нея остър нож.
Помолих я със мен да дойде, а Тя ми отговори,
че това било последната и нощ...
Казах й, че има други, за които да живее,
че друг ще срещне и ще го обикне,
но я чух през сълзи да се смее,
защото никой друг не може да обикне.
След около пет секунди Аз лежах до нея
и стисках здраво същото въже.
Да направя същото започнах да копнея,
мислейки за нейното момче.
Сълзи горещи палеха лицето ми
и се загледах в точица над мен,
а ножа хванаха ръцете ми
и го почувствах ледено студен.
Обърнах се наляво да я видя
и протегнах пак ръка,
изплаших се - какво да видя...
Аз пред огледалото лежах!


2007.10.30
5:49 h.
... К. С.

© Красимира Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Ти , Галя ... думите Ти значат наистина много за мен ... Благодаря Ти !
Propuestas
: ??:??