пуканки :)
Шуми, жужи, набъбва сайтът,
пращи по шева от любов
и всеки търси прочит нов:
„любов” римува се със „зов”,
върви добре и с „благослов”,
за черногледите – с „покров”,
за по-конкретните – с „Петров”…
Изобщо – рими ще се найдат.
И все по-трудно вече става
околните да изумиш
с изящен ритъм печеливш,
когато казаното – виж,
отлита, колчем зажумиш
и бивш е всеки нов фетиш,
докато още го твориш -
навалицата не прощава.
Затуй от боя се отказвам -
не ща да славя любовта
и стихотворните цветя
да вехнат кротичко в калта,
с надежда подир сто лета
да боцне нечия пета
невидим трън с коварността
на пръв и сетен, ах, оргазъм.
© Росица Todos los derechos reservados
Щото си си любов по рождение, не мой ся отказа!