24 dic 2017, 2:08

Не се влюбвай 

  Poesía » De amor
1274 4 2

Не се влюбвай! Ще ме боли.

Като риба на брега да се мяташ.

Живей достойно! Достойно умри

и нека цъфти над тебе земята!

 

Тогава вече няма да мога...

Ако и ти ми превземеш мислите...

Насън и наяве... До изнемога...

Да те мечтая. Да чакам. Да те поискам.

 

Ако ми станеш от живота по-скъпа.

Най светлия миг ако ми бъдеш.

Няма да знам де хвърлен е пъпа...

Няма да помня... И ще пребъдеш...

 

Всичките мрежи сега ти дарявам!

Искаш ли риба!? Хайде лови!

Знаеш, че мога и сърце да дарявам...

Искаш ли?! Можеш ли?! Хайде вземи!

 

Хайде вземи и за после не питай!

Хайде разплети коса до земята!

Хайде де пробвай! Хайде опитай!

Нека е чисто! Нека е свято!

 

С целувки ще жаря път до Небето!

С очи ще те пия! Не искам със устни!

Когато заспи до мене детето

ще го целуна и ще го пусна...

© Красимир Дяков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??