28 mar 2009, 18:02

Не си отива 

  Poesía
2706 2 79

"Какво е всъщност Лятото? Какво е?

..................................................................

Въздъхва, може би... и си отива!"

                              Иван Вълев."Лятото"

 

А може би в обувката ревнива

на Лятото, от ласки уморено,

една тъга, във синьо и зелено,

ходилото му дращи мълчаливо!

 

И колко сънни нощи ще я носи

в дантелите на зимните одежди

и ще изприда слънчевата прежда

на дните си , усмихнати и  боси ,

 

в стрехите на рибарските колиби...

В черупките от спомени завито,

в кораловия залив на душите -

в нас скрито - Лятото не си отива!

© Владимир Владимиров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??