"Какво е всъщност Лятото? Какво е?
..................................................................
Въздъхва, може би... и си отива!"
Иван Вълев."Лятото"
А може би в обувката ревнива
на Лятото, от ласки уморено,
една тъга, във синьо и зелено,
ходилото му дращи мълчаливо!
И колко сънни нощи ще я носи
в дантелите на зимните одежди
и ще изприда слънчевата прежда
на дните си , усмихнати и боси ,
в стрехите на рибарските колиби...
В черупките от спомени завито,
в кораловия залив на душите -
в нас скрито - Лятото не си отива!
© Владимир Владимиров Всички права запазени