28 nov 2011, 0:04

Не си почивай сърце 

  Poesía » Filosófica
755 0 7
Кой ми е крив, че не съм като другите?
Ветрове ме подмятат, където се случи.
Денем и нощем тичам по урвите,
та дано и аз на любов се науча.

Сбирам разум с неразум. Време объркано,

дето надеждата е на ръб да пометне.
Как, кажи ми, сърцето протъркано
в сивото пази спомени светли?

Кой ми е крив, че съм цялата в кръпки,

а душата ми тръгна гола, разнищена.
Пак ще целувам всяка пролетна пъпка
и свят ще събирам, доволен от нищото.

И това е достатъчно - малка пясъчна кула.

Вода ще я срине, вятър ще духне...
Кой ми е крив, че сърцето е муле -
дори не посяда, поне да отдъхне.

© Юлия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??