(Не) Святата
Не съм Мария! Не... Не съм Мария
и мойте устни никога молитви
не са изричали (защо да крия?),
но мога и без тях да се усмихвам!
Не съм Мария! И не съм светица!
Не мога да зачена като нея.
Нямам огън, но имам искрица
и праведно опитвам да живея!
Не съм Мария! Нося друго име
и моите ръце не правят кръст.
Не съм била на никого любима,
най-малко пък на Бог или Исус...
Не съм Мария! Трябва ли да бъда?
И без това не знам коя съм аз.
Една бездомна... полужива... луда,
говореща с иконите на глас!
© Ив Todos los derechos reservados