11 jul 2017, 9:00

Не съм дошъл 

  Poesía » Filosófica
168 0 2

НЕ СЪМ ДОШЪЛ

 

Не съм дошъл на този свят,
Като през турско да премина...
И аз да нося ялов цвят…
Да ме забравят за година

 

Аз искам да ме сочат с пръст,
И да шепнат, щом премина…
Да нося гордо своя кръст…
Да правя собствена пъртина!

 

Да кажат, че съм бял човек…
Не съм на никого подлога!...
Не съм хъшлак или зевзек…
А помагам где-що мога…

 

От топли чувства насълзен,
На всички исках да помогна…
Яда си аз потъпквах, в мен,
И исках камъка да трогна!...

 

Аз знам, че този свят корав
с дела не може да се трогне!...
Тук само силният е прав,
На слабия кой ще помогне?!

 

И така във този кръг
въртях се просто до полуда!..
Аз съм бурмичка, на чекрък!..
За Светлото съм – пеперуда…

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??