9 feb 2021, 0:19

Не съм дошъл при тебе, тук, за кратко 

  Poesía » De amor
269 0 2

През девет планини и пак обратно

при тебе се завръщам. Нося дар.

За тебе този път аз многократно

ще извървя с неугасима жар.

 

Примигващо лицето ми поглеждаш,

че бузите ми малко са издути.

С прегръдка, мила, ти не ме посрещаш.

Видът ми странен, зная, те учуди.

 

До извора на живата вода -

препънах се - и стомната се счупи.

И за това с препълнена уста

пред теб стоя и нищо не се губи.

 

От устните ми пий! Да ти е сладко!

Не съм дошъл при тебе, тук, за кратко!

© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??