9.02.2021 г., 0:19 ч.

Не съм дошъл при тебе, тук, за кратко 

  Поезия » Любовна
246 0 2

През девет планини и пак обратно

при тебе се завръщам. Нося дар.

За тебе този път аз многократно

ще извървя с неугасима жар.

 

Примигващо лицето ми поглеждаш,

че бузите ми малко са издути.

С прегръдка, мила, ти не ме посрещаш.

Видът ми странен, зная, те учуди.

 

До извора на живата вода -

препънах се - и стомната се счупи.

И за това с препълнена уста

пред теб стоя и нищо не се губи.

 

От устните ми пий! Да ти е сладко!

Не съм дошъл при тебе, тук, за кратко!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??