НЕ СЪМ ИЗБИРАЛ
Не съм избирал родно място,
рода си, своята страна,
но аз си питам доста често,
защо съм дошъл на света?
Родих се в рода Делийвански
и израснах в този стан,
с народа гдето пищи кански
и е окраден и обран...
В страната, вечно на койрука.
И не в Европа, а в света...
С неправдите и свикнах тука,
с голямата и суета!
Мечтая нещо да направя,
та всички да ме сочат с пръст,
солидна диря да оставя,
да съм човек с нечуван „хъс”!
Не исках тука да остана.
Не всички хора тук са хас.
И да лекувам свойте рани,
не преболяващи, у нас...
Имот и къща ни отнеха.
Баща ми спретнаха-кулак!
И партизански курс поеха,
за да се справят просто с нас!
Сега съм пак във мойто село...
Нали аз тука съм роден!
Съдбата пак ме е довела
и спомените всички с мен!
25.09.2014г.Драгойново
© Христо Славов Todos los derechos reservados