Apr 21, 2015, 10:23 PM

Не съм избирал 

  Poetry » Civilian
289 0 0

НЕ СЪМ ИЗБИРАЛ

 

Не съм избирал родно място,

рода си, своята страна,

но аз си питам доста често,

защо съм дошъл на света?

 

Родих се в рода Делийвански

и израснах в този стан,

 с народа гдето пищи кански

и е окраден и обран...

 

В страната, вечно на койрука.

И не в Европа, а в света...

С неправдите и свикнах тука,

с голямата и суета!

 

Мечтая  нещо да направя,

та всички да ме сочат с пръст,

солидна диря да оставя,

да съм човек с нечуван „хъс”!

 

Не исках тука да остана.

Не всички хора тук са хас.

И да лекувам свойте рани,

не преболяващи, у нас...

 

Имот и къща ни отнеха.

Баща ми спретнаха-кулак!

И партизански курс поеха,

за да се справят просто с нас!

 

Сега съм пак във мойто село...

Нали аз тука съм роден!

Съдбата пак ме е довела

и  спомените  всички с мен!

 25.09.2014г.Драгойново

 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??