3 jun 2016, 8:58

Не трябва!... 

  Poesía » Civil
293 1 6

 

Аз не вярвам в това, че склонена глава
остра сабя я подминава,
но и да е така, ако свиеш крака,
всеки прав ще те тъпче тогава.

 

Ако ти се таиш или просто мълчиш,
и глупакът над тебе ще властва!
Мигар туй е добре? Всеки ще те презре.
На гърба ти без срам ще израства.

 

Ще се чувства голям, а ти – малък и ням,
ще се молиш покорно за хляба. 
Свободата ти, брат, е във правия врат.
Не навеждай главата! Не трябва!

 

Няма сабя, ни нож за духът, който с мощ
свойта сила докрай изявява.
Свободата е глас и достойнство, и власт –
нищо свято без нея не става!

 

17. 05. 2016 г.
Русе

 

 

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??