9 oct 2021, 11:24

Не тръгвай любов! 

  Poesía » De amor
343 0 2

 

 

Не тръгвай, Любов, че още е рано,

звездите роят се на звездния свод.

Още не тръгвай, чуй, плаче пиано,

сякаш разплита нечий живот.

 

Звуци се леят, галят, изгарят,

още по-силно потъвам със теб.

Тъмно-любовно е, дланите парят,

тихата нощ ни покрива със креп.

 

Не тръгвай, Любов, я чуй ми сърцето –

звън на камбана в обител с мечти,

повик на кръв, разлюляла гърдите,

зов за обичане в моите очи.

 

Още не тръгвай, гледай ме, пий ме,

аз съм и грях, и любов, и съдба.

Болката вляво е с твоето име,

всичко събрала в скрита сълза!

 

© Евгения Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??