12 may 2017, 23:25

Не, защото те мразя 

  Poesía » De amor
726 3 3

Тръгвам си не, защото те мразя –

твърде дълго съм те обичала.

В опитите същността си да опазя,

жарката си обич съм отричала.

 

Оставям те не, защото те мразя –

ти достатъчно много ми помогна.

Но принципите си няма да погазя –

от молбите ти няма да се трогна.

 

Предавам се не, защото те мразя,

но да искам успех се изморих.

Нека избегнем сбогуващата фраза –

и нея със миналото изгорих.

 

Пускам те не, защото те мразя,

а защото още искам да успееш.

В краката на страха ти няма да лазя.

Че си силен, трябва да го проумееш.

 

Сбогувам се не с чувство на омраза,

а на благодарност и на примирение.

Време е да минем към следваща фаза,

в която аз и ти сме привидение...

© Биби Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Права си, Танче - мъка по изгубеното и увереност, че това решение е правилно.
    Благодаря и на двама ви! 🙂
  • Много хубаво стихотворение!
  • Видях същността на една много силна личност в тези думи, Биби! Поздравления за хубавото творение, хареса ми! Усетих лека доза мъка, но и устремен и борбен поглед, който гледа в бъдещето. Поздрави!
Propuestas
: ??:??