23 abr 2013, 12:38  

Недей 

  Poesía » Otra
472 0 1

Недей да си гризеш чорапите.

И на ушите си не сядай.

В небето не посаждай репите,

които някой друг ще вади.

 

Танцувай с котките, не с мишките,

(когато котките ги няма).

Синджира скъсай, не каишките,

с които връзват ни измамно.

 

Не чукай на дърво лакирано.

Не викай Дявола напразно.

И със едно око гримирано

недей намига безобразно.

 

Недей дълба с длетото тънко.

В паница чужда не поглеждай.

Знай, праскови не ражда трънка,

но все пак... не губи надежда.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Десет Божи забрани "Недей"
    Кой днес стъпва през делника в храма?
    Кой приема на сляпо съветите?
    Май неверници само останаха...
Propuestas
: ??:??