10 mar 2017, 15:32

Недей да се влюбваш 

  Poesía » De amor
418 1 4

Недей да се влюбваш във мен

толкова заслепяващо, колкото

си готов да паднеш в моя плен,

неуспешно бягайки от болката.

 

Недей да се увличаш по мен,

защото аз съм буря от емоции.

Или тръгваш с риск да си сразен

тайно копнеещ за овации?

 

Недей да се прехласваш по мен –

сърцето ти не би издържало

на чаровния ми поглед, студен,

където някога любов е лежала.

 

Недей да тръгваш след мен –

аз те водя по трънливи пътища.

Светът ми от обич е лишен,

която виждам в чужди сънища.

 

Недей да губиш ума си по мен –

аз много такива съм събрала.

Храмът ми от тях не е свещен –

нито един светец не съм избрала.

 

Недей да умираш за мен –

начинът ми на живот не е този.

Не ще се движа по твоята тлен,

докато друг дарява ми рози...

© Биби Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??