Неделя - прошка се иска,
във въздуха на сълзи намирисва.
Неделя - опростени на думи ще бъдат греховете,
някой някъде с индулгенции бърши си ръцете.
Неделя - празник свиден,
някой някъде чувства се обиден.
Неделя - божественият седми ден,
някой някъде чувства се съкрушен.
Неделя - тягостно протича,
някой някъде към пропастта се свлича.
Неделя - традицията повеля да се яде халва,
някой някъде изпитва вина.
Неделя - ще прости ли сам на себе си всеки,
някой някъде гърми празнични конфети.
© Симона Господинова Todos los derechos reservados