Някой те поглежда
някой те боли
със звездите нощем
не заспиваш ти.
Болката изричаш
страшно те гнети
всяка дума нож е
в твоите гърди.
Всяка мисъл тежка
чувството уби
как пропадаш лесно
в чуждите вини.
Смътната прокоба
зад гърба смърди
с подлост и невяра
с алчност и лъжи.
Светлото жадуваш
да те отрезви
и като спасител
да те утеши.
© Boyana Todos los derechos reservados