3 sept 2005, 1:16

Негубещия нищото си 

  Poesía
1034 0 2

Луната тази нощ е недоносена.
Увисналите сенки са мираж,
напомнящи разкъсаната ретина
на едноокия
и зъл стражар,
застанал на портала на Вселената
безформен и брадясал
от наслоени предразсъдъци
в душата.

А в недопускането си -
потъващия в мрачната забрава
остава мними отпечатъци
от пръсти
на закодираната си обреченост,
а надделялото страдание
отключва началата
на мислоформите без страх ...

По листите изтичащата лава
от помисли -
е просто суета.
И няма оцелели сред тълпата
щом прага е изместен
настрани
чрез гнилото дихание
на придобитата
човешка обичайност
сред молещите се
за свободата си до смърт ...

Тежи пръстта върху петите
на непреминалите арката,
а в погледа -
е зримата измама,
на тънещите
в мрак и нищета,
в която нямащия се - пропада
в несъществуващата си съдба -
остатък,
в алергичната забрава
на премълчаното до крясък...

Отключени остават сетивата,
единствено
на виждащите в мрака
спечелили се без да се очакват...

© Йоанна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??