6 abr 2021, 12:22

Нека зрелища има 

  Poesía » Civil
287 1 6

"Като няма хляб, да ядат пасти!"

 

В този показен шум на гърмящи фанфари

на лустросани рицари с дървени пики

и със броня, и с каска, отгоре и маска,

но без флаг се явяват на всички турнири.

 

Но пък конят изправен на задни копита

цвили ядно и иска да хвърли ездача.

Отстрани стар измамник залози събира,

а до него ехидно изчаква палачът.

 

От тълпата се носи величествен възглас

на безплодната гладна възторжена каста.

Нека зрелища с кръв и герои да има,

няма нужда от хляб, ще си хапваме пасти...

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??