2 dic 2008, 6:39

Необятни светове 

  Poesía
599 0 6

 

Необятни светове

 

Има пътища безкрайни, знам,

и спирките, които не познавам,

очакващи да стъпя там

и мòстове, извиращи вулкани

от непокорни върхове.

Знам, необятни светове

са скрити в планини чудати

и скалисти ветрове

разголват къщи дребновати.

Някъде, високо сред звездите,
светът величествен ехти
и песен чужда по вълните
се носят от далечните страни.
Някъде тревите там танцуват
и над земята пуснали са цвят,
дървета дивни се вълнуват,
отрупани със плод богат.

Сгушено кокиче се прозява

в сребърна завивка от памук,

волна птичка в утрото запява...

Знам, някъде светът е по-велик!

© Теодора Драгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??