26 mar 2007, 3:21

Неподготвен 

  Poesía
889 0 1

Смъртта ще дойде тихо.

Ще бъде боса и безшумна,

а ти ще си обут и тромав.

Моли се само да я чуеш.

 

Смъртта ще се промъкне бързо.

Ще ти остави време – дъх един.

Да зърнеш крайчеца поне

на дългата ù черна роба.

 

Смъртта въпроси не задава.

Освен един – „Готов ли си?”

А отговор дори не чака –

грабва те, направо с греховете.

И после тръгва.

 

Смъртта ще те завари неподготвен.

Може би ще дойде, докато се чудиш

Господ ли ни чака там

или някой червей с пясъчна корона.

Смъртта ще дойде и ще ти покаже.

 

Смъртта ще те завари неподготвен.

Моли се само да не те завари сам.

© Теодора Пенева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Раждаме се сами и пак така сами си отиваме от този свят!
    Ако сме живяли несами, е най-добре!
    Браво, Теди!
Propuestas
: ??:??