12 ene 2021, 10:05

Непокорна 

  Poesía
202 0 0

 

Такава съм! Не ме мразѝ.

Буйна, непокорна, неподвластна.

Спокойствието ми може да те порази.

Понякога съм много страстна.

 

Променям се всеки ден.

Дори за час – всеки път съм различна.

Трудно ще ти е да бъдеш с мен.

Ще съм загрижена, а после безразлична.

 

Понякога ще съм силна за сто човека,

преоткрила своята женска сила.

Друг път ще съм беззащитна, крехка, мека

и все ще търся твоята закрила.

 

Понякога ще бъда топла с теб.

Ще искам да ме прегръщаш, да ме пазиш.

Друг път ще съм студена, като бучка лед

- може дори да ме намразиш.

 

Понякога ще бъда нежна,

ще те обичам и ще те лаская.

Друг път ще съм люта, снежна,

ще бъда пряма без да се разкая.

 

Понякога ще плача на твойто рамо.

Друг път ще си тръгвам. И ще викам.

Понякога безмълвно – с поглед само,

ще се върна и ще те повикам.

 

Непокорна е женската душа моя.

Неподвластна на никаква сила.

Помисли дали искаш да бъде твоя.

Ще бъда ту лоша с теб, ту мила.

© Татяна Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??