5 ноември в 8:46 ч. ·
Споделено с: Публично
НЕПОЗНАТИЯТ ЧОВЕК
Тъй както във припадащата вечер
вървях, огрян от лунна светлина,
случаен мъж към мене се завтече,
комай, за стар авер ме припозна? –
протегна ми ръка и каза здрасти,
прегърна ме – усмихнат до уши,
приличахме на двама педерасти,
а бе... направо! – влюбени души,
то – моите авери! – си измряха –
кой от подагра, Паркинсон, сърце,
и аз с надеждица и с радост плаха
го смачках с обич в двете си ръце,
запалихме от моето "Мarlboro",
приседнахме в кварталното бистро,
и аз, нали съм спец, усетих скоро –
бе просто мъж със сърчице добро,
случайници, останали нечути
и неразбрани в свят, ужасно крив,
със тоя мъж мълчахме три минути,
в които аз бях истински щастлив,
простете ми? – неловко ми изрече,
и се смали в пресечката пред мен...
Мъж като мен – едно добро човече,
от Божията шепа сътворен.
© Валери Станков Todos los derechos reservados
и неразбрани в свят, ужасно крив,
със тоя мъж мълчахме три минути,
в които аз бях истински щастлив,