12.11.2023 г., 19:23 ч.

Непознатият Човек 

  Поезия
132 2 1

Валери Станков

5 ноември в 8:46 ч.  ·

Споделено с: Публично

НЕПОЗНАТИЯТ ЧОВЕК

 

Тъй както във припадащата вечер

вървях, огрян от лунна светлина,

случаен мъж към мене се завтече,

комай, за стар авер ме припозна? –

 

протегна ми ръка и каза здрасти,

прегърна ме – усмихнат до уши,

приличахме на двама педерасти,

а бе... направо! – влюбени души,

 

то – моите авери! – си измряха –

кой от подагра, Паркинсон, сърце,

и аз с надеждица и с радост плаха

го смачках с обич в двете си ръце,

 

запалихме от моето "Мarlboro",

приседнахме в кварталното бистро,

и аз, нали съм спец, усетих скоро –

бе просто мъж със сърчице добро,

 

случайници, останали нечути

и неразбрани в свят, ужасно крив,

със тоя мъж мълчахме три минути,

в които аз бях истински щастлив,

 

простете ми? – неловко ми изрече,

и се смали в пресечката пред мен...

Мъж като мен – едно добро човече,

от Божията шепа сътворен.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • случайници, останали нечути
    и неразбрани в свят, ужасно крив,
    със тоя мъж мълчахме три минути,
    в които аз бях истински щастлив,
Предложения
: ??:??