21 dic 2018, 0:50

Неправда 

  Poesía » Filosófica
319 1 2

На полноќ се разминувам 
со стрелките на часовникот 
и очајно молам
со острите краеви
да ја извадат сета наталожена болка 
родена од неправда. 

Утре е нов ден 
ќе се разбудам со истото лице
со истите навики 
и со старите предавства
кроени по мерка на моите луѓе.

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??