… It’s okay to eat fish
‘cause they don’t have any feelings...
Нещо ми пречи, събуждам се нощем и сякаш ме няма –
навън тъмно е, страшно, и хората спят,
но отнякъде чува се врява.
Горе съм, виждам, но сякаш съм сляп...
Не бях, не говорих и даже не чух...
На прозореца будя се, явно заспал съм.
Идват, разказват, аз спях през нощта,
а някой пролял е кръв там по снега...
„Не бях, не бих казал, не, не, не видял съм...”
Не съм го убил аз – говоря си тихо,
не съм отговорен – доказвам си сам...
„Дори да не си ти, отиди, разкажи им!” -
си мисля, стоя на проклетия джам.
С желание аз викам и глас извисявам
против зло навсякъде в тая земя...
Когато на друг е кръвта по снега –
се моля - дано се не будя в нощта...
© Георги Мишев Todos los derechos reservados