10.01.2009 г., 19:07 ч.

Нещо ми пречи 

  Поезия » Гражданска
735 0 0

… It’s okay to eat fish

‘cause they don’t have any feelings...

 

 

Нещо ми пречи, събуждам се нощем и сякаш ме няма –

навън тъмно е, страшно, и хората спят,

но отнякъде чува се врява.

Горе съм, виждам, но сякаш съм сляп...

Не бях, не говорих и даже не чух...

 

На прозореца будя се, явно заспал съм.

Идват, разказват, аз спях през нощта,

а някой пролял е кръв там по снега...

„Не бях, не бих казал, не, не, не видял съм...”

 

Не съм го убил аз – говоря си тихо,

не съм отговорен – доказвам си сам...

„Дори да не си ти, отиди, разкажи им!” -

си мисля, стоя на проклетия джам.

 

С желание аз викам и глас извисявам

против зло навсякъде в тая земя...

Когато на друг е кръвта по снега –

се моля  - дано се не будя в нощта...

© Георги Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??