17 abr 2007, 1:51

несподелимо 

  Poesía
642 0 10
 

...Разхлипа се! Глупачка! -
Крещи, чупи, проклинай!
В тревите лумват пламъци,
кървят ведра със вино...


Змии провират пътища.
Блестят сълзи нахалост,
в усмивките на кучета
озъбен хапе залезът.


Ужасно голо слънцето
угасва във очите ми -
Лети надолу - късно е
да се запали в изгрев.


По-тъмно и от дъно е!
Изтича ден пореден,
горещи глътки буйност
разбиват  бреговете.


Извън преля душата ми,
пределите прескочи.
Безумна нощ - помята,
звезди събарят покриви.


Ридаеща, притихнала -
сирашки - недогалена,
безплътна като призрак -
в кошмари се натравям.


Безсилна съм дотолкова,
че всяко място в мене -
червено от виновност -
предава се на времето.


В тунелът към небето
отекват тежки стъпки,
на болката в нозете -
аз може би съм мъртва.


...Глупачка си! Навсякъде
те чакат само рани...
До кръста на забравата -
съдбата ти е камък...

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??