Несретник...
Порив на вятър...
Чайка изписква...
Удря вълната
в бурята близка...
Облаци сиви
и буреносни
бързо надвисват –
мрака докосват...
... Дръзко поела
лодка отплава...
Луда и смела –
Ад се задава...
Фар на скалата
плахо премига,
а светлината
вятърът стига...
... Кой ли несретник
в идваща буря
(сам буревестник!)
дързост притуря?...
Луд – се надява
в бурята страшна,
че ще забрави
Страст някогашна!...
... В бурята може
да оцелее –
в брачното ложе –
век ще си тлее...
12.10.2020.
© Коста Качев Todos los derechos reservados