12.10.2020 г., 13:50 ч.

Несретник... 

  Поезия » Друга
161 0 1

 

Несретник...

 

Порив на вятър...

Чайка изписква...

Удря вълната

в бурята близка...

 

Облаци сиви

и буреносни

бързо надвисват –

мрака докосват...

 

... Дръзко поела

лодка отплава...

Луда и смела –

Ад се задава...

 

Фар на скалата

плахо премига,

а светлината

вятърът стига...

 

... Кой ли несретник

в идваща буря

(сам буревестник!)

дързост притуря?...

 

Луд – се надява

в бурята страшна,

че ще забрави

Страст някогашна!...

 

... В бурята може

 да оцелее –

в брачното ложе –

век ще си тлее...

 

12.10.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изобщо не очаквах такъв финал Усмихна ме. Забележително остроумен. Но прочитайки финала се върнах да погледна дали е в категория "Хумористични", не е. Смъква стихотворението на ниво битовизми. Мислиш ли, че творбата ти заслужава такова ниво? Аз категорично не!
Предложения
: ??:??