Нестинарка
Жена красива с бяла роба, с икона в ръка,
застанала смирено,отправила очи към Бога.
Гореща молба за здраве и успешна година,
отправя и танцува своя танц от стари времена.
Пристъпва бавно с нозе боси но с вяра,
вяра в Бога и към народа и обичта.
Жаравата не изгаря нейните крака,
а тя танцува танц вълшебен с огъня.
Танцува тя както нейната майка някога,
от нея научи танца,предава се от рода.
Тя на огъня стана невеста, любима жена,
танцува с усмивка, танц с една икона в ръка.
Вярата в Бога от сърце и от душа,
помага и , и в живота нейна съдба.
Усмивката грее на нейното лице сега,
огнен танц танцува, танц върху жарта.
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados