5.05.2021 г., 23:37 ч.

Нестинарка 

  Поезия » Гражданска, Друга
566 0 2

                                 Нестинарка

 

 

Жена красива с бяла роба, с икона в ръка,

застанала смирено,отправила очи към Бога.

Гореща молба за здраве и успешна година,

отправя и танцува своя танц от стари времена.

 

Пристъпва бавно с нозе боси но с вяра,

вяра в Бога и към народа и обичта.

Жаравата не изгаря нейните крака,

а тя танцува танц вълшебен с огъня.

 

Танцува тя както нейната майка някога,

от нея научи танца,предава се от рода.

Тя на огъня стана невеста, любима жена,

танцува с усмивка, танц с една икона в ръка.

 

Вярата в Бога от сърце и от душа,

помага и , и в живота нейна съдба.

Усмивката грее на нейното лице сега,

огнен танц танцува, танц върху жарта.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??