26 abr 2008, 22:42

Нима това е любовта? 

  Poesía » De amor
661 0 4


Той в мислите е постоянно,
насън протягам аз ръце.
Струва ти се странно?
Обичал ли си някога, момче?!

Когато той ми е в главата,
не мога да намеря аз покой.
И тук отново ти изсмя се,
като че ли имаш си сърца безброй.

Моето сърце едно е,
но обикне ли, е за Вовеки Веков!
Ти смееш се лъжовно
и питаш ме:
“Това ли е любов?”

Да, това е любовта!
Тя е движещата сила!
Тя е всичко на света!

Любовта е чувството, което
изпиташ ли, оставаш застрашен
да властва в сърцето
до последния ти ден.

В моето сърце, момче, е!
Момче красиво, умно и добро!
Да властвам в неговите аз мечтая,
тъй както то е в моите от векове.

“Векове” е силна дума” –
отсича твоята уста.
Всеки миг без него век е,
отвръщам и обръщам се на другата страна.

Нима ти смееш да говориш
толкоз сигурен в речта?
Речта в устата на измамник,
на човек без капка доброта!

Научи се първо да прощаваш –
любовта е след това.
Тя е чакано последствие
след приятелски подадена ръка.

© Рали Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мерси за съветите, ще се постарая следващите пъти!
  • Добре дошла, Рали.
    Послушай, Риа...и аз мисля като нея.
    Хубаво пишеш! с обич. Светли дни ти пожелавам!
  • Харесва ми!
  • Здравей, Рали и добре дошла! Харесва ми твърдата ти позиция. На твоята възраст всеки мисли така- че любовта е за цял живот... С течение на времето ще премоделираш мирогледа си- неизбежно е.
    Леко си разтегнала съдържанието. Опитай в следващия си стих да си по- стегната и концентрирана- т. е., с малко думи да кажеш много неща.
Propuestas
: ??:??