7 may 2010, 8:51

Нирвана 

  Poesía » Otra
637 1 3

Нирвана

Система и капани от различни естества,
животът, според Буда, бил за всички същества.
Вкусът му бил горчив, изпълнен с желания,
източник на мъки, илюзии, страдания.

Покой за да намери, той достигал до Нирвана,
"безветрие", с което сякаш спускал паравана.
Така в медитация и аз пренасях се при тебе,
забравяйки за скучното си, сиво ежедневие.

И чувствах се прекрасно, и чувствах се добре.
Дори не предполагах, че все някога ще спре.
В часове на бдение прекарвах в съзерцание
над твоето спокойствие, над твоето дихание.

Кога мъгла се спусна над това благополучие,
така и не разбрах, но изгубихме съзвучие.
Напусна ме веднъж, а след това се върна,
но вече не е същото и как да те прегърна?

Човешко, казваш, е да съгрешиш,
божествено било пък да простиш.
Не знам. В душата ми е тъмно като в рог.
И казвам - Не! Отказвайки да бъда бог.

 

© Сони Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • I аз като teodorka бях най-впечатлен от последните 2 реда.
    Много добре казано.
  • Светославе, май слушаш много рап...
  • "В душата ми е тъмно като в рог.
    И казвам - Не! Отказвайки да бъда бог."

    И аз така,Светослав!Хареса ми стихът ти,докато четях,дори ми звучеше като песен
    Поздрав и добре дошъл!
Propuestas
: ??:??