Нито ад, ни рай
(Житейски пейзажи от България)
Няма нито ад, ни рай,
нито пък покой и край.
Има само днес, насъщен
и в такси шофьор намръщен.
Ех, ти, лиха българска ни орисия,
влюбен съм във теб, не крия,
мой живот и мой пейзаж,
и балкан за чужденците враж.
Тъй животът преминава,
спомен само ни остава.
Няма нито ад, ни рай,
нито пък покой и край.
ЕТ МАЧИБО 2010
© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Todos los derechos reservados