Чувствителна и ранима като сърна,
с големи очи, често разбираща света,
разбираща и теб...
просто пореден ловец, търсещ собствена спогода,
но не и добрина...
Но какъв ловец? -
ловец, способен само с поглед да те пренесе
в негова жертва и вярна жена.
Жена, влагаща чувство и красота,
разпалваща страстта в нощта.
Даваща ти дори последната си капка чест и достойнство.
Скоро животът обръща я в друга светлина...
светлина на слънцето, на деня и на истината.
Сега тя е просто една безполезна жертва, една
използвана жена... обгърната не с нежното, силно
и мъжествено тяло, което до преди часове е поглъщало
аромата на парфюма ù и е викало името ú.
Безполезна, а същевременно силна жертва,
тя поема досегашния си живот смело без въпроси,
живее често в спомени и сълзи
и прекарва всеки миг в самота.
Но нали затова е жена...
© Павлета Todos los derechos reservados